Конкурс проектів пам'ятника Героям Небесної Сотні триватиме в статусі міжнародного

Конкурс проектів пам'ятника Героям Небесної Сотні триватиме в статусі міжнародного

Відео
Укрінформ
Журі відкритого конкурсу проектів пам'ятника Героям Небесної Сотні в Харкові проголосувало за його продовження в статусі міжнародного.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів член журі конкурсу, координатор харківського Євромайдану, журналіст Володимир Чистилін.

"В журі до 30 осіб: представники влади Харкова та області, громадськості, рідні Героїв Небесної Сотні, скульптори та архітектори. Журі розглянуло понад 20 проектів, виставлених на загальний огляд в обласному центрі культури та мистецтв, що на вулиці Пушкінській, і врахувало думку відвідувачів, висловлену, у тому числі, в онлайн-режимі. В результаті журі пропонує владі прийняти спільне рішення про продовження конкурсу в статусі міжнародного до 22 серпня: чим більше робіт - тим безпомилковіший вибір", - сказав Чистилін.

За його словами, потрібні нові учасники і нові ідеї: "Не випадково в рамках конкурсу тепер окремим рядком значиться конкурс студентських робіт".

"Зі складу журі виведені чотири особи, які тиснули на журі при виборі проекту пам'ятника на площі Свободи на місці пам'ятника Леніну", - додав Чистилін.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 3 лютого названо переможця міського конкурсу проектів пам'ятника на площі Свободи: колона заввишки 86 метрів із зображенням ангела з хрестом угорі і чотирьох постатей, пов'язаних з історією Слобожанщини, внизу.

6 лютого активісти провели пікет біля будівлі Дзержинського райсуду Харкова і подали позов про скасування рішення журі, вважаючи, окрім іншого, що пам'ятний знак створений на кшталт Олександрівської колони в Санкт-Петербурзі: "Харків заслуговує на краще".

9 лютого мер Харкова Геннадій Кернес відповів на петицію про скасування результатів цього конкурсу, яка набрала 5 тис. голосів за два дні: "Як вирішить суд".

28 вересня 2014 року активісти за допомогою тросів і вантажівки звалили найбільший в Україні пам'ятник Леніну на площі Свободи, залишивши порожній постамент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-