Місце Леніна на площі Свободи в Харкові посяде ангел з хрестом

Місце Леніна на площі Свободи в Харкові посяде ангел з хрестом

Фото
Укрінформ
Пам'ятний знак у вигляді ангела буде встановлено на площі Свободи в Харкові, де раніше стояв найбільший в Україні пам'ятник Леніну.

Таке рішення журі конкурсу проектів пам'ятника, повідомляє кореспондент Укрінформу.

...Проект-переможець - 86-метрова колона, на вершині якої - ангел з православним хрестом, а внизу - чотири фігури, історично пов'язані зі Слобожанщиною: мислитель часів Північного Причорномор'я Анахарсіс, князь Ігор, оспіваний у "Слові о полку Ігоревім", поет і філософ Семен Климовський, відомий як автор пісні "Їхав козак за Дунай" і студент Харківського університету Михайло Петренко, який увійшов в історію піснею "Дивлюсь я на небо та й думку гадаю"...

Кращий проект, серед авторів якого - головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький та заслужений діяч мистецтв України Володимир Рідний, обраний з 29-ти проектів, виставлених раніше в Будинку архітекторів на загальний огляд.

Як повідомляв Укрінформ, реконструкція скверу на площі Свободи - оновлення алей, створення квітників, майданчик з бруківки на місці, де стояв пам'ятник Леніну - почалася в серпні 2016 року. У вересні мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що в сквері на площі Свободи в Харкові встановлять новий пам'ятник.

28 вересні 2014 року активісти з допомогою тросів і вантажівки знесли 22-метровий пам'ятник Леніну на площі Свободи в центрі Харкова. Тоді ж активісти встановили нагорі порожнього постаменту хрест, а на фасаді - зображення Богородиці.

Фото: Фейсбук Юрія Сидоренка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-