У Краснодарі суд арештував активіста за те, що

У Краснодарі суд арештував активіста за те, що "похрестив" Дзержинського

Укрінформ
Ленінський районний суд російського Краснодара заарештував на 15 діб активіста Олексія Кнедляковського, підозрюючи його в розміщенні в день ФСБ дерев'яного хреста на пам'ятнику Дзержинському.

Про це повідомляє Міжнародна правозахисна група «Агора» із посиланням на адвоката Олександра Попкова.

«Суд не проглянув докази і відео (події з пам'ятником Дзержинському - ред.), фактично нічого не з'ясовував. Олексій Кнедляковський просив відкласти засідання, щоб я, його адвокат, встиг приїхати до суду з іншого регіону, проте йому відмовили. Він не визнає провину. Ми обов'язково будемо оскаржувати це рішення як незаконне і необгрунтоване», - сказав Попков.

Кнедляковський встиг повідомити адвокату, що вважає справу політично мотивованою: «Суду як такого не було, тому оголошую голодування. У справі взагалі нічого немає. Ніяких доказів».

Напередодні Кнедляковський був затриманий біля будинку і відвезений в Прикубанський ВВС. Поліція підозрює активіста в тому, що він причетний до встановлення хреста на бюсті Дзержинського 20 грудня в день ФСБ.

Російський адвокат раніше був захисником українського політв'язня Геннадія Афанасьєва, нині також є адвокатом Еміра-Усейна Куку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-