Нацрада відклала питання щодо ліцензії

Нацрада відклала питання щодо ліцензії "Радио Вести"

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відклала сьогодні розгляд заяви про продовження строку дії ліцензії ТОВ "ТРК "Дивосвіт", яке мовить з логотипом "Радио Вести", у Києві через непередбачувані обставини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як пояснила заступник голови Нацради Уляна Фещук, сьогодні зранку, о 9:00, представник компанії з'явився до канцелярії Національної ради і надав супроводжувального листа з ухвалою, винесеною вчора, 15 лютого 2017 року, Франківським районним судом Львова про забезпечення позову громадянки Бондарєвої Надії Василівни до ТОВ "ТРК "Дивосвіт" про відшкодування моральної шкоди, оскільки вона вважає, що її права тим контентом, який транслюється в ефірі "Радио Вести", порушені.

Причому, зазначила Фещук, справа розглядалася у Львові, а слухає Бондарєва радіостанцію у Києві.

За її словами, ухвала говорить про те, щоб заяву Бондарєвої про забезпечення позову задовольнити повністю, до набрання рішення у цій справі законної сили призупинити розгляд Нацрадою заяви ТОВ "ТРК "Дивосвіт" про продовження строку дії ліцензії на мовлення і заборонити приймати рішення щодо цієї заяви.

"Справа виглядає досить дивно, оскільки Нацрада, щодо якої винесена ця ухвала, не брала участі у справі і не могла висловити свою думку щодо цього питання. Мало того, цією ухвалою обмежені повноваження Національної ради. Тому вважаємо таку ухвалу перешкоджанням діяльності Національної ради і винесенню законних рішень", - сказала Фещук.

Вона додала, що, виконуючи ухвалу суду, яка має силу рішення, Нацрада, скориставшись своїми правами, оскаржить цю ухвалу, звернеться до правоохоронних органів з метою порушення кримінальних справ щодо позивачки і до відповідних органів зі скаргою на дії суду.

"Ми будемо усілякими можливими способами захищати права Національної ради з метою повноцінного, якісного вчинення нами своїх повноважень в рамках чинного законодавства", - підкреслила заступник голови Нацради.

Фещук також уточнила, що на сьогодні компанія має чотири попередження, що дає можливість Національній раді не продовжувати строк дії ліцензії. Крім того, були і залишаються сумніви щодо кінцевого бенефіціарного власника. Проте, направивши лист до СБУ, Нацрада на сьогодні не отримала відповіді.

Як відомо, 24 січня Нацрада звернулася до СБУ з проханням перевірити розповсюджену у ЗМІ інформацію, що кінцевим бенефіціаром "Радио Вести" є колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-