Нацрада позачергово перевірить п’ятьох мовників

Нацрада позачергово перевірить п’ятьох мовників

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки регіональним мовникам.

Про це у п’ятницю повідомляє прес-служба Нацради.

"Регуляторний орган 9 лютого призначив позапланові перевірки п’яти ліцензіатам. Це – телерадіоорганізації ТОВ ТРК "Гармонія міра", м. Одеса (позивні "Гармонія міра"), ТОВ "Ейчді фешн", м. Київ (супутникове телебачення, логотип "HDFASHION&LifeStyle"), ТОВ "ТРК "Радіо великих доріг", м. Олександрія Кіровоградської обл. (позивні "Радіо великих доріг"), ТОВ "Медіасистем-групп", м. Чернівці (кабельне телебачення, логотип "ТВА місто"), а також провайдер програмної послуги із м. Генічеська Херсонської області ПП "Торнадо", - йдеться в повідомленні.

Компанії "Гармонія міра" позапланову перевірку призначено на звернення народного депутата Надії Савченко і Одеської міської організації всеукраїнського об`єднання "Свобода", у якому зазначено, що 22 січня 2017 року в ефірі телерадіоорганізації (102,7 МГц) транслювався повтор 21-го випуску передачі "Істоки", яка, на думку заявників, має антидержавний зміст і створює умови для дестабілізації національної безпеки.

"Зокрема, інформація, викладена в радіопередачі, нав’язує слухачам негативне ставлення і ставить під сумнів існування української мови, культури, неможливість розриву зв’язків з "братньою Росією", суперечливість існування України як держави, що є ознакою порушення ліцензіатом вимог абзацу шостого частини другої статті 6 і пункту є) частини першої статті 59 закону України "Про телебачення і радіомовлення". Крім того, заявники відзначають, що в ефірі "Гармонії міра" обсяг україномовних програм становить невеликий відсоток, що є ознакою порушення частин другої і п’ятої статті 9 вимог цього закону", - пояснили в Нацраді.

Позапланову перевірку телеканалу "HDFASHION&LifeStyle" та телерадіокомпанії "Радіо великих доріг" призначено через порушення закону "Про телебачення і радіомовлення", а компанії "Медіасистем-групп" – через те, що ліцензіат не веде мовлення.

Позапланову перевірку також призначено провайдеру програмної послуги  ПП "Торнадо". Моніторингом виявлено, що універсальна програмна послуга, затверджена рішенням Нацради, надається провайдером не у всьому обсязі, зокрема не транслюються 4 програми. Крім того, ретранслюються 15 програм, які не входять до переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України: "Шансон-ТВ", "СТС", "ТВ 3", "360°", "МИР", "Москва Доверие", "ТНТ", "Матч!", "Родное кино", "Наше новое кино", "Че", "Петербург 5", "Домашний", "Карусель", "Русский роман". Також порушено загальну концепцію добору програм для ретрансляції - не ретранслюються 24 програми, передбачені ліцензією, і ретранслюються 11 програм, що не передбачені ліцензією.

"Після з’ясування і вивчення усіх обставин стосовно виявлених ознак порушень законодавства України в діяльності зазначених мовників Національна рада ухвалить відповідні рішення", - зазначили в прес-службі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-