Доля викраденого в Нігерії українського моряка досі невідома – МЗС

Доля викраденого в Нігерії українського моряка досі невідома – МЗС

Укрінформ
Українські дипломати на цей час не мають інформації про місцеперебування екіпажу захопленого у полон судна "BBC Carribean", у складі якого є громадянин України.

Про це повідомив керівник управління консульського забезпечення державної консульської служби МЗС Василь Кирилич, інформує Радіо Свобода.

"Посольство України у Нігерії в оперативному порядку взаємодіє з правоохоронними органами цієї країни у справі встановлення місцезнаходження членів екіпажу судна "BBC Carribean". Генеральне консульство України у Гамбурзі взаємодіє із судновласником. На цей момент поки що невідоме місцеперебування членів екіпажу, як і не оприлюднені вимоги задля їх звільнення", – зазначив Кирилич.

За даними МЗС, серед членів екіпажу "BBC Carribean" – семеро росіян та один громадянин України.

Тим часом російські ЗМІ повідомляють, що капітан вантажного судна вийшов на зв’язок. Як розповів батько одного з узятих у полон російських моряків Ігор Рябой, капітан зв’язався з компанією-власником корабля. Він розповів, що всі моряки здорові, і попросив родичів не хвилюватися.

Екіпаж був захоплений у полон невідомими у територіальних водах Нігерії 6 лютого. Відомо, що корабель належить німецькій компанії. Він прямував з Камеруну в Гану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-