Правоохоронці затримали у Дніпрі координатора

Правоохоронці затримали у Дніпрі координатора "схем Курченка"

Фото
Укрінформ
Група одеських правоохоронців здійснила затримання у місті Дніпро підприємця, що був організатором фіктивного вивезення за кордон, через Одеську область, великої партії нафтопродуктів.

Затримання санкціоноване судом і здійснене за погодженням з Одеською облпрокуратурою, яка розслідує кримінальні провадження, пов'язані з незаконними махінаціями з нафтопродуктами ПАТ "Одеський нафтопереробний завод", повідомляє прес-служба прокуратури.

"На підставі ухвали Приморського райсуду Одеси затримано у місті Дніпро підприємця, який організував фіктивне вивезення нафтопродуктів через Одеську область. За даними слідства, цей громадянин займався координацією у злочинній схемі реалізації 800 тисяч тонн нафтопродуктів, до якої входили представники фіктивних фірм, працівники Одеської митниці та інших контролюючих органів регіону", зазначили в прокуратурі.

У прес-службі нагадали, що прокурор Одеської області Олег Жученко заявив на брифінгу 2 лютого про те, що правоохоронці повідомили про підозру трьом посадовцям Одеської митниці і двом представникам підприємства, причетним до реалізації нафтопродуктів під виглядом їх транзиту та реекспорту.

Унаслідок злочинних махінацій до держбюджету не надійшло 1 мільярд 200 мільйонів гривень обов’язкових платежів.

 Як повідомлялося, сьогодні ж, 3 лютого, суд санкціонував взяття під варту трьох посадових осіб Одеської митниці, яким інкриміновано зловживання службовим становищем при вивезенні за межі України нафтопродуктів. Судом визначено суму застави у розмірі 9 мільйонів гривень кожному", - зазначили в прокуратурі.

Організатор злочинної схеми Сергій Курченко перебуває у розшуку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків та платежів, а також зловживання службовим становищем групою осіб при ввезенні на територію України нафтопродуктів триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-