Схеми Курченка: суд арештував трьох інспекторів митниці

Схеми Курченка: суд арештував трьох інспекторів митниці

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси узяв під варту трьох державних інспекторів Одеської митниці ДФСУ, підозрюваних у причетності до "схем Курченка", призначивши кожному заставу у розмірі 9 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури.

"У п’ятницю, 3 лютого, за клопотаннями поліції, погодженими прокуратурою Одеської області, суд санкціонував взяття під варту трьох посадових осіб Одеської митниці, яким інкриміновано зловживання службовим становищем при вивезенні за межі України нафтопродуктів. Судом визначено суму застави у розмірі 9 мільйонів гривень кожному", - зазначили в прокуратурі.

Як повідомлялося, прокурор Одеської області Олег Жученко заявив на брифінгу 2 лютого, що три митники за попередньою змовою з іншими особами реалізували під виглядом транзиту та реекспорту на території України 800 тисяч тонн нафтопродуктів. Унаслідок злочинних махінацій з використанням підроблених документів та фіктивних фірм до державного бюджету не надійшло 1 мільярд 200 мільйонів гривень обов’язкових платежів.

Організатор злочинної схеми Сергій Курченко перебуває у розшуку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків та платежів, а також зловживання службовим становищем групою осіб при ввезенні на територію України нафтопродуктів триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-