Одеські митники

Одеські митники "відмили" за "схемою Курченка" 1,2 мільярда

Укрінформ
Співробітники СБУ спільно з прокуратурою та фіскальною службою викрили механізм контрабанди нафтопродуктів, організований митниками на Одещині.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Внаслідок оборудки до державного бюджету не надійшло понад 1,2 мільярда гривень обов'язкових платежів. Оперативники СБ України задокументували, що функціонуванню нелегальної схеми сприяла низка посадовців Одеської митниці, які здійснювали «прикриття» оборудки», - йдеться у повідомленні.

Як з'ясували правоохоронці, контрабандний механізм діяв упродовж 2012-2014 років за "схемою Курченка". Чиновники діяли у змові з низкою комерційних структур. Зловмисники під час оформлення вантажів надавали до митних органів фальсифіковані документи, за якими продукція начебто переміщується транзитом через територію України. Та фактично нафтопродукти відвантажувалися та зберігалися на сховищах підприємств у восьми областях України, і продукція протиправно реалізовувалася на внутрішньому ринку.

Нині трьом митникам і двом керівникам комерційних структур оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-