Засудженого в РФ українця Літвінова етапували до Магадану

Засудженого в РФ українця Літвінова етапували до Магадану

Політв’язні
Укрінформ
Українця Сергія Литвінова, засудженого в Росії до восьми з половиною років суворого режиму у сфабрикованій справі про розбій, етапували з колонії в Ростовській області до Магадану.

Про це повідомила у Фейсбуці координатор проекту "Слова свободи" Яна Гончарова.

"За останньою інформацією, політв'язня українця Сергія Літвінова з колонії в Ростовській області етапували до Магадану. У колонії підтвердили, сказавши, що його вивезли "кудись на північ", - написала Гончарова.

Єдина колонія суворого режиму в Магаданській області - це ВК-4 в селищі Уптар. Селище адміністративно входить у межі обласного центру, проте фізично віддалений від нього приблизно на 40 кілометрів. У 2015-2016 роках у ВК-4 утримувався інший українець - фігурант справи "кримських терористів" Олексій Чірній, засуджений до семирічного ув’язнення. У травні-2016 Чірнія з незрозумілою метою привезли до Москви, а звідти у кінці вересня доставили в СІЗО-5 в Ростові-на-Дону.

Як повідомлялося, Літвінова було затримано влітку 2014 року за звинуваченням у "незаконних методах ведення війни". Йшлося про вбивства декількох десятків мирних  жителів Луганської області, які він нібито вчинив у складі добровольчого батальйону "Дніпро-1". Проте захист довів, що "жертв" Літвінова ніколи не існувало. Після цього Слідчий комітет РФ зняв вказані звинувачення, залишивши "лише" грабіж. Його засудили до 8,5 років ув'язнення.

Фото: Антон Наумлюк / RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-