Церцвадзе заявив, що у 2003 році був співробітником Міноборони Грузії

Церцвадзе заявив, що у 2003 році був співробітником Міноборони Грузії

Укрінформ
Грузинський доброволець Гія Церцвадзе, який у 2014-2015 роках брав участь в АТО, заявив, що у 2003 році перебував у Грузії і працював у Міністерстві оборони цієї країни.

Про це він повідомив на прес-конференції в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

«У 2003 році я перебував у Грузії. На службі в Міністерстві оборони Грузії. Потім я певний час працював у Раді безпеки Абхазії», - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів.

Адвокат Церцвадзе Ксенія Проконова додала, що наразі сторона захисту збирає докази слів Церцвадзе щодо його служби у Грузії, участі в АТО та інформацію щодо грузинського громадянства.

«Нами наразі збираються докази, що у 2003 році він не знаходився на території Росії. Тому що складно скоїти вбивство на території РФ, якщо на час цієї події ти був не на території РФ, а в Грузії. Тому нами була затребувана інформація щодо перетину кордонів Росії і Грузії, де він перебував на той момент, а також підтвердження його дій на території АТО, інформація щодо громадянства та інших речей. Ми дізнаватимемося інформацію щодо кримінального провадження проти Гії і старатимемося його закрити, для того, щоб його виключили з бази Інтерполу, і щоб Росія не могла вимагати його з території інших країн», - наголосила Проконова.

19 січня Солом'янський районний суд Києва заарештував на 40 діб грузинського добровольця Церцвадзе, який брав участь в АТО на сході України. Ветерана російсько-грузинської війни затримали в неділю, 15 січня 2017 року, в аеропорту Жуляни, оскільки він перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу з боку Росії. За інформацією прокуратури Києва, чоловік був оголошений у розшук РФ за обвинуваченням в умисному вбивстві і замаху на вбивство, вчинених у 2003 році на території Сочі.

26 січня Церцвадзе було звільнено з-під варти з Лук'янівського СІЗО за постановою столичної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-