"Зернова" справа: останньому підозрюваному призначили заставу 20 мільйонів

Укрінформ
Четвертому підозрюваному у завданні збитків ПАТ «Державна продовольча зернова корпорація» обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 20 млн грн.

Таке рішення ухвалив у суботу Солом'янський районний суд міста Києва, повідомляє прес-служба НАБУ. 

«28 січня Солом’янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 20 млн грн четвертому підозрюваному у завданні збитків ПАТ «Державна продовольча зернова корпорація» (далі – ДПЗКУ)», - йдеться у повідомленні.

Як відомо, напередодні той самий суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави іншим трьом підозрюваним у цій справі.

Четверо осіб підозрюються у причетності до завдання збитків ДПЗКУ у розмірі понад 60 млн дол. США (понад 1,6 млрд грн). За даними прокурорів, зерно, придбане за заниженими цінами, міжнародний зернотрейдер продавав за ринковими. Різниця у вартості мала надійти на рахунки однієї з компаній-посередників, підконтрольних підозрюваним. Відповідно до контрактів, постачання зерна відбувалось на умовах післяплати, що не відповідало встановленим ринковим правилам й наражало державне підприємство на ризик неотримання коштів за свою продукцію.

Досудове розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ розпочали в липні 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-