«Зернова» справа: троє арештованих, максимальна застава - 5 мільйонів

«Зернова» справа: троє арештованих, максимальна застава - 5 мільйонів

Укрінформ
Солом’янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави трьом підозрюваним у завданні збитків ПАТ «Державна продовольча зернова корпорація».

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Стосовно екс-посадовців ДПЗКУ суд задовольнив клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в повній мірі», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, як альтернативу тримання під вартою обрані пропоновані розміри застав: екс-головному раднику голови правління ДПЗКУ – в розмірі 60 млн грн, екс-начальнику інформаційно-аналітичного управління – 40 млн грн. Представнику міжнародного зернотрейдера, за версією слідства причетного до завдання збитків ДПЗКУ, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 5 млн грн, зазначають у прес-службі НАБУ.

Нагадуємо, 24-25 січня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали трьох осіб, причетних до завдання збитків ДПЗКУ у розмірі понад 60 млн дол. США (понад 1,6 млрд грн).

Зазначалося, що зерно, придбане за заниженими цінами, міжнародний зернотрейдер продавав за ринковими. Різниця у вартості мала надійти на рахунки однієї з компаній-посередників, підконтрольних підозрюваним. Відповідно до контрактів, постачання зерна відбувалось на умовах післяплати, що не відповідало встановленим ринковим правилам й наражало державне підприємство на ризик неотримання коштів за свою продукцію.

Досудове розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ розпочали в липні 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-