Харків'яни масово їдуть в Польщу по робочих візах - генконсул

Харків'яни масово їдуть в Польщу по робочих візах - генконсул

Укрінформ
Більше 126 тис. віз видали у 2016 році в Генеральному консульстві Республіки Польща в Харкові, і 70% їх - робочі.

Про це розповів на прес-конференції генеральний консул Республіки Польща у Харкові Януш Яблонський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кількість віз, виданих в минулому році, - 126 тис. Це на 67% більше, ніж у 2015 році. Причому 70% віз - робочі", -  сказав Яблонський.

За його словами, кількість тих, хто бажає відвідати Польщу, зростає з кожним роком: "У 2013 році в консульстві видали 51,9 тис. віз, у 2014 - 60,8 тис. віз, у 2015 році - 72,5 тис.".

"Відмови отримали всього 2,5% від числа тих, хто звернувся в генконсульство. Причому відмови в основному стосувалися проблем з документами", - додав Яблонський.

За його словами, щоденно консульство в Харкові приймає до 900 бажаючих оформити документи на отримання польської візи.

"Таку кількість людей прийняти швидко неможливо. Тому ми плануємо розширити кількість візових центрів. Зараз у нашому консульському окрузі працюють два центри: в Харкові і Дніпрі. Відкриємо ще і в Запоріжжі", - пояснив Яблонський.

Як наголошувалося на прес-конференції, умови подання документів спростилися з 20 січня. Тепер після оплати сервісного збору не треба реєструватися в інтернет-системі, оператор колл-центру сам перетелефонує заявнику і призначить дату подання документів для отримання візи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-