Генпрокуратура арештувала пенсію екс-глави одеського МВС

Генпрокуратура арештувала пенсію екс-глави одеського МВС

Укрінформ
Генеральна прокуратура наклала арешт на пенсійний рахунок колишнього начальника ГУ МВС України в Одеській області Дмитра Фучеджі.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Внаслідок умисних дій службових осіб Філії – Одеського обласного управління АТ "Ощадбанк" донька підозрюваного, не маючи законних підстав в період з 07.10.2014 по 01.10.2016 отримала грошові кошти на загальну суму понад 158 тис грн, які зараховувались на рахунок, відкритий на ім’я Фучеджі та використала їх на власний розсуд. У ході здійснення досудового розслідування ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 11.11.2016 накладено арешт на грошові кошти, які знаходяться на вказаному рахунку та зупинено видаткові операції по ньому", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Головне слідче управління ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) , ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Встановлено, що службові особи Головного управління МВС України в Одеській області упродовж жовтня 2014 року, перебуваючи в Одесі, перевищуючи свої службові повноваження, діючи в інтересах Дмитра Фучеджі, який з 15.05.2014 перебуває у розшуку, подали до Пенсійного фонду завідомо неправдиві документи, заповнені не ним, але від його імені, для призначення пенсії, тобто умисно вчинили дії, які явно виходять за межі наданих їм прав та повноважень. З 27 червня 2014 року Фучеджі призначили довічну пенсію.

"Крім цього, встановлено, що Д.Фучеджі, який з 15.05.2014 перебуває в розшуку, на підставі заяви його доньки діючої на підставі незасвідченої нотаріально копії довіреності від 15.09.2014, виданої нотаріусом міста Нижній Новгород Російської Федерації відкрито 07.10.2014 рахунок та 16.01.2015 видано додаткову картку, що в подальшому дало їй змогу безперешкодно знімати кошти з вказаного рахунку та розпоряджатися ними на власний розсуд. Крім цього 17.01.2015 співробітниками Філії – Одеського обласного управління АТ "Ощадбанк" через касу їй видано готівку понад 51 тис грн", - зазначили в ГПУ.

На підставі вилучених документів 07.12.2016 призначено судову почеркознавчу експертизу, проведення якої доручено експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Фото: dumskaya.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-