Трагедія 2 травня: справа проти екс-глави одеського МВС вже в суді

Трагедія 2 травня: справа проти екс-глави одеського МВС вже в суді

Укрінформ
Управління спеціальних розслідувань скерувало до суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього начальника ГУ МВС України в Одеській області у зв’язку з подіями в Одесі 2 травня 2014 року.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Управлінням спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України 26.02.2016 скеровано до Приморського районного суду м. Одеси кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього начальника Головного управління МВС України в Одеській області у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України", - йдеться у повідомленні.

Обвинуваченому інкримінується зловживання службовим становищем, яке полягало в умисній, всупереч інтересам служби, бездіяльності з метою одержання для себе неправомірної вигоди немайнового характеру та призвело до настання тяжких наслідків у вигляді загибелі під час масових заворушень 2 травня 2014 року у м. Одесі 48 осіб, спричинення тілесних ушкоджень 200 особам та завдання матеріальних збитків у сумі понад 200 тис. грн, а також завідоме залишення без допомоги осіб, які перебували в небезпечному для життя стані, і позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження, за наявних можливостей організувати їм допомогу, а також наступне службове підроблення документів щодо введення оперативного плану "Хвиля".

Найбільша санкція серед інкримінованих статей передбачає до 10 років позбавлення волі.

На час трагедії 2 травня 2014 року ГУ МВС в Одеській області очолював Петро Луцюк. Його заступником і в.о. начальника був Дмитро Фучеджи, який брав безпосередню участь у вуличних подіях.

Після трагедії 2 травня Фучеджи відпустили під обіцянку ходити на допити, після чого він втік, ймовірно, у Придністров'я. У травні 2015 року йому повідомили про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-