Зубко просить не політизувати

Зубко просить не політизувати "сміттєву" проблему Львова

Укрінформ
Проблема зі сміттям у Львові - це проблема не одного року, вона накопичувалася роками, і потрібно було вчасно нею займатись.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє Урядовий портал.

«Сьогодні є бюджетна децентралізація, яка наповнює місцеві бюджети, і львівському муніципалітету не потрібно чекати, поки ЄІБ виділить кошти. Бюджет розвитку Львова на сьогодні складає 1 млрд 800 млн грн. Для першого етапу вирішення проблеми поводження з побутовими відходами можна було знайти кошти і в місцевому бюджеті. Питання не потрібно виводити в політичну площину. Сфера поводження з побутовими відходами - це компетентність безпосередньо місцевої влади», - сказав Зубко.

Він повідомив, що сьогодні в Україні у співпраці з Європейським інвестиційним банком впроваджується програма розвитку міської інфраструктури України, за якою комунальні підприємства та міста України мають можливість на конкурсних засадах отримати кредитування проектів модернізації міської інфраструктури. Одним з напрямів програми є поводження з твердими побутовими відходами.

Проектна пропозиція Львова щодо вирішення проблеми зі сміттям потрапила до проектів, які відібрав банк. «Попередньо проект оцінюється в 35 млн євро. Але цей проект, який у Львова практично відсутній, має бути професійно підготовлений проект для того, щоб банк зміг би його профінансувати. Сьогодні це питання знаходиться в площині прийняття рішення банком. А місту потрібно розробити якісний проект», – зазначив віце-прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-