Платіжки за газ: споживачам покажуть порівняльну “споживчу” таблицю

Платіжки за газ: споживачам покажуть порівняльну “споживчу” таблицю

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, постановила надавати споживачам інформацію щодо обсягів споживання природного газу не лише в кубометрах, а і в одиницях енергії – з метою оцінити споживання блакитного палива порівняно з іншими видами енергії.

Про це на засіданні комісії розповіла директор Департаменту з регулювання відносин у нафтогазовій сфері НКРЕКП Тетяна Рябуха, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З метою підвищення ефективності споживання природного газу та для надання можливості споживачам оцінити споживання газу порівняно з користуванням іншими видами енергії пропонується запровадити на ринку природного газу використання одиниць енергії», - сказала Рябуха.

Відповідно до постанови, споживачам у платіжних документах поряд з обсягами спожитого природного газу в кубометрах надаватиметься інформація про спожитий ресурс в одиницях енергії.

«Перехід ринку природного газу на розрахунок в енергетичних одиницях на даному етапі ще не передбачається. Споживач у першу чергу отримає можливість порівняти споживання газу зі споживанням інших енергетичних ресурсів», - наголосила Рябуха.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-