Биківнянські вандали мали намір дискредитувати ОУН і УПА - Червак

Биківнянські вандали мали намір дискредитувати ОУН і УПА - Червак

Фото
Укрінформ
Бандити, які вчинили акт вандалізму в Биківні, переслідують три цілі: поглумитися над могилами, дискредитувати національно-визвольний рух українців під час Другої світової війни та показати, що в Україні вони можуть діяти безкарно.

Таку думку висловив голова ОУН Богдан Червак.

Биківні вчинено акт вандалізму. Спаплюжено могили жертв НКВС. Це зроблено у підступний спосіб – написами "ОУН", "УПА", "дивізія Галичина". Після провокації у Гуті Пеняцькій нинішня провокація свідчить про реальний намір бандитів, які переслідують три цілі: поглумитися на могилами, дискредитувати національно-визвольний рух українців під час Другої світової війни та показати, що в Україні вони можуть діяти безкарно. Не сумніваюся, що режисер провокацій знаходиться у Кремлі. Могили відновимо, дискредитувати у такий спосіб ОУН і УПА не вдасться. Єдиний виклик, на який треба відповісти - це знайти, судити і покарати негідників. І краще, щоб це зробили правоохоронні органи", - написав Червак.

Фото: Євген Любімов.

Як повідомляв Укрінформ, директор Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" Богдан Біляшівський повідомив у середу, що невідомі вандали помалювали червоною фарбою цвинтар жертв тоталітаризму у Биківні і намагалися зруйнувати вхід до польського воєнного кладовища. За його словами, в українській та польській частинах кладовища невідомі нанесли написи червоною фарбою. У польській частині є написали "СС Галичина", а в українській – "ОУН-УПА" і нецензурні слова. Він додав, що була також спроба зруйнувати ломом вхід до польської частини кладовища, в результаті чого одна колона на вході перехилена, але інша не пошкоджена.

10 січня невідомі вандали пошкодили пам'ятний знак польським жертвами Другої світової війни у селі Гута Пеняцька Львівської області. Як з'ясувала поліція, пам'ятник загиблим полякам на Львівщині був підірваний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-