Ващиковський обговорив із Клімкіним вандалізм у Биківні

Ващиковський обговорив із Клімкіним вандалізм у Биківні

Укрінформ
Глави МЗС України і Польщі Павло Клімкін і Вітольд Ващиковський провели в середу телефонну розмову, яка стосувалася спаплюження польських та українських могил на території Національного історико-меморіального заповідника “Биківнянські могили”.

Про це у Твіттері написала речник МЗС Польщі Йоанна Вайда.

“Міністр Ващиковський провів телефонну розмову з Павлом Клімкіним, зокрема, у зв’язку з оскверненням польського військового кладовища у Биківні. Міністр Ващиковський вимагає розслідування акту вандалізму у Биківні”,- написала Вайда.

За її словами, польська сторона очікує також на результати слідства у справі знищення на початку січня пам’ятника у Гуті Пеняцькій на Львівщині.

Речник польського зовнішньополітичного відомства зазначила, що у розмові Клімкін пообіцяв польському колезі зробити усе можливе, щоб вияснити обидві справи. “Він (Клімкін – ред.) підкреслив, що український уряд засуджує обидва ці інциденти”,- зазначила Вайда.

Як зауважила речниця МЗС Польщі, під час розмови з Клімкіним Ващиковський також попросив українську сторону “негайно пояснити” ситуацію з мером Перемишля Робертом Хомою, який отримав від СБУ заборону на в’їзд в Україну на п’ять років.

Нагадаємо, МЗС Польщі направило ноту в українське зовнішньополітичне відомство з приводу осквернення польських могил на території Національного історико-меморіального заповідника “Биківнянські могили”. У Варшаві пообіцяли “адекватні” кроки після детального з’ясування ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-