Українці підтримують реінтеграцію окупованого Донбасу

Українці підтримують реінтеграцію окупованого Донбасу

Дослідження
Укрінформ
За даними дослідження "Індексу соціальної згуртованості та примирення SCORE", громадяни України підтримують реінтеграцію непідконтрольних територій Донбасу.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства з тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України. 

Так, за даними дослідження, за десятибальною шкалою (де 0 - абсолютно не підтримується, 10 - абсолютно підтримується) більшість населення України, зокрема, у Західному (6,7 балів), Центральному (6,6 балів), Південному (6,1 балів) та Східному (6,4 балів) регіоні підтримують реінтеграцію непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей. Громадяни України, які проживають в Окремих районах Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, підтримують такий варіант з певними умовами.

За результатами дослідження, приблизно половина українців, які проживають на підконтрольних уряду України територіях, підтримують ідею  залишити Донбас у складі України на тих самих засадах, що й інші її області після децентралізації.

Вибірка даних була проведена у всіх областях України, в тому числі на непідконтрольних уряду України територіях. Дослідження були проведені SeeD за підтримки USAID (Агентство США з міжнародного розвитку) впродовж 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-