Справа Мартиненка: НАБУ продовжить розслідування схеми на мільйони євро

Справа Мартиненка: НАБУ продовжить розслідування схеми на мільйони євро

Укрінформ
Досудове розслідування за фактами отримання неправомірної вигоди при закупівлях державного підприємства "НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеської компанії Skoda JS (відоме у ЗМІ як "справа Мартиненка") продовжать.

Про це повідомляє у четвер прес-служба Національного антикорупційного бюро.

"Детективи Національного антикорупційного бюро не закриватимуть це кримінальне провадження. Таке рішення прийняте за результатами аналізу ухвали Солом’янського районного суду Києва від 11.01.2017", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ нагадали, що детективи Бюро здійснюють досудове розслідування за фактами отримання неправомірної вигоди при закупівлі обладнання для ДП "НАЕК "Енергоатом" та її легалізації на суму понад 6,4 млн євро. У розслідуваній схемі задіяні іноземні компанії. В ході слідства НАБУ скерувало запити про міжнародну правову допомогу до восьми країн. Відповіді на більшу частину з них вже отримані.

Кримінальне провадження за фактами отримання неправомірної вигоди при закупівлях ДП "НАЕК "Енергоатом" НАБУ зареєструвало у грудні 2015 року.

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня прес-служба колишнього народного депутата Миколи Мартиненка повідомила, що Солом'янський районний суд Києва 16 січня оприлюднив текст рішення, яким зобов'язав НАБУ упродовж 10 днів закрити справу щодо Мартиненка. 

 Раніше прес-служба екс-депутата поширила повідомлення про те, що 11 січня 2017 року суд зобов'язав НАБУ закрити кримінальне провадження, в якому фігурує Мартиненко. 

Зі свого боку, в НАБУ запевнили, що розслідування "справи Мартиненка" триває, а заяви про зобов’язання Бюро закрити це провадження буцімто за рішенням суду не відповідають дійсності. У НАБУ також заявили, що 11 січня Солом’янський районний суд Києва відмовив стороні захисту Мартиненка у закритті зазначеного провадження та зобов’язав Бюро лише розглянути клопотання представника Мартиненка та у встановлені законом строки поінформувати про результати цього розгляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-