Суд оприлюднив рішення про закриття справи НАБУ щодо Мартиненка

Суд оприлюднив рішення про закриття справи НАБУ щодо Мартиненка

Документ
Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва 16 січня оприлюднив текст рішення, яким зобов'язав Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) упродовж 10 днів закрити справу щодо колишнього народного депутата Миколи Мартиненка. 

Про повідомляє у вівторок "Еспресо" з посиланням на прес-службу Мартиненка, яка поширила витяг з рішення суду.

Як зазначається, суд не має права сам закривати будь-яку справу, але зобов'язав зробити це НАБУ в єдино можливій формі, яку визначає кримінально-процесуальне законодавство. Рішення суду є остаточним і оскарженню не підлягає.

"Хоча колишній депутат формально не був навіть підозрюваним, однак слідство понад рік велось саме проти нього і не знайшло жодних доказів його винуватості. Суд врахував практику Європейського суду з прав людини і вказав, зокрема, на "порушення права на справедливий розгляд справи в розумні строки без необгрунтованих затримок" та закінчення "можливих граничних строків досудового розслідування даного кримінального провадження", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі Мартиненка нагадали, що наприкінці 2015 року він добровільно склав повноваження народного депутата і відмовився від депутатського імунітету. 

Як повідомляв Укрінформ, кримінальне провадження за фактами отримання неправомірної вигоди при закупівлях ДП "НАЕК "Енергоатом" НАБУ зареєструвало у грудні 2015 року. Під час розслідування детективи Бюро встановили факти заподіяння шкоди інтересам ДП "НАЕК "Енергоатом" у розмірі понад 6,4 млн євро через переплату за придбане обладнання у чеського акціонерного товариства Skoda JS. 

Раніше прес-служба екс-депутата поширила повідомлення про те, що 11 січня 2017 року суд зобов'язав НАБУ закрити кримінальне провадження, в якому фігурує Мартиненко. 

Зі свого боку, в НАБУ запевнили, що розслідування справи щодо Мартиненка триває, а заяви про зобов’язання Бюро закрити це провадження буцімто за рішенням суду не відповідають дійсності. У НАБУ також заявили, що 11 січня Солом’янський районний суд Києва відмовив стороні захисту Мартиненка у закритті зазначеного провадження та зобов’язав Бюро лише розглянути клопотання представника Мартиненка та у встановлені законом строки поінформувати про результати цього розгляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-