Правозахисники в Україні створили коаліцію

Правозахисники в Україні створили коаліцію "Проти катувань"

Укрінформ
У Києві ряд громадських правозахисних організацій підписали меморандум про створення коаліції "Проти катувань".

Про це поінформував директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров на прес-конференції у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Цю коаліцію утворили 12 організацій із різних міст України. Насправді всі ці організації дуже давно співпрацюють у цій сфері і намагаються захищати жертв катувань і жорстокого поводження. Ми вирішили створити цю організацію сьогодні, тому що в нас багато нових викликів, у тому числі пов'язаних з військовим конфліктом на Сході України, де катування використовуються досить широко", - сказав Захаров.

Він додав, що в Україні попри статистичне зменшення кількості жертв незаконного насильства ця цифра залишається досить високою.

"Якщо порівняти два роки, 2011-й і 2015-й, то оціночна кількість жертв незаконного насильства, за даними Харківського інституту соціального дослідження, в міліції становила в 2011 році 984 тис. 200, а в 2015 році - 409 тис. 80. Дослідження проводилося в регіонах, які не зачепив конфлікт. Проте цифра жертв катувань і на сьогодні залишається досить високою", - наголосив Захаров.

За його словами, метою підписання нинішнього меморандуму є боротьба з катуванням і поганим поводженням в Україні в усіх сферах, з безкарністю тих, хто скоює ці злочини, а також надання правової, медичної, психологічної, реабілітаційної та іншої допомоги жертвам цих злочинів та їхнім сім'ям.

Меморандум підписали громадські правозахисні організації із Києва, Харкова, Одеси, Дніпра, Львова, Кропивницького, Луцька, Херсона, Чорткова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-