Чеська влада дала дозвіл на передачу ексгумованих останків Олександра Олеся

Чеська влада дала дозвіл на передачу ексгумованих останків Олександра Олеся

Укрінформ
Чеська влада дала дозвіл на передачу українській стороні ексгумованих останків українського поета і драматурга Олександра Олеся. Найближчим часом їх буде перевезено на Батьківщину.

Про це повідомив у Twitter Президент України Петро Порошенко.

"Чеська влада дала дозвіл на передачу українській стороні ексгумованих останків О. Олеся. Готуємо перевезення в Україну вже найближчим часом", - написав Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 3 січня на Ольшанському кладовищі у Празі було примусово ексгумовано останки видатного українського поета і драматурга Олександра Олеся та його дружини Віри Кандиби. На їхньому місці був похований Володимир Михайлишин, виходець з України, який доглядав за могилою письменника та сплачував за неї необхідну ренту й відповідно до чеських законів набув на цю ділянку право власності. Поховати там Володимира Михайлишина вирішив його син і спадкоємець Роман.

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ забезпечити перевезення останків Олександра Олеся та його дружини Віри Кандиби в Україну. На це дали згоду їхні родичі у Канаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-