У МВС Литви кажуть, що не займалися замороженим рахунком Лазаренка

У МВС Литви кажуть, що не займалися замороженим рахунком Лазаренка

Укрінформ
Литовське Міністерство внутрішніх справ заявило, що питаннями, пов'язаними із замороженим рахунком, ймовірно, колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка на $30 мільйонів, не займалося і інформації щодо нього не має.

Це повідомила у відповідь на запит кореспондента Укрінформу начальник відділу МВС Литви у зв'язках з громадськістю Аудра Кеняусіте.

«Міністерство внутрішніх справ Литви з цим питанням (замороженим рахунком у Литві на $30 мільйонів - ред.) не було пов'язане й інформацію по ньому не диспонує (інформацією не поширюється - ред.)», - сказала Кеняусіте.

Раніше Литовський партнер Міжнародного проекту журналістських розслідувань «Проект з розслідування корупції та організованої злочинності» (OCCRP) повідомив, що на рахунку литовського відділення шведського банку SEB знаходиться близько $30 мільйонів, як вважають, пов'язаних з колишнім прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком.

Ці кошти заморожені на рахунку, і литовські суди кожні кілька місяців продовжують замороження протягом останніх 17 років. Рахунок зі згаданими 30 мільйонами доларів у колишньому литовському банку Hermis належав банку Лазаренка European Federal Credit Bank, вже ліквідованому. 2000 року литовське відділення банку SEB купило банк Hermis разом з цим рахунком.

Пізніше заступник генпрокурора України Євген Єнін заявив, що почати процес повернення в Україну з Литви активів Павла Лазаренка можна буде лише після вироку американського суду, а для цього українська сторона ще повинна надати неспростовні докази злочинної діяльності екс-прем'єра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-