Інклюзивну освіту в Україні треба вдосконалити - Марина Порошенко

Інклюзивну освіту в Україні треба вдосконалити - Марина Порошенко

Укрінформ
Дружина Президента Марина Порошенко заявила, що найближчим часом в Україні планується удосконалити систему інклюзивної шкільної освіти, аби зробити навчання дітей з особливими потребами простішим і доступнішим.

Про це вона розповіла під час візиту до столичної школи з інклюзивним навчанням №168, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас дуже багато законів, які дбають, щоб наші діти мали альтернативну можливість навчатися в загальноосвітніх школах, але це не завжди легко реалізувати. І саме над цим ми зараз працюємо, щоб удосконалити систему (інклюзивної освіти - ред.), щоб вона стала простішою, доступнішою і батьки дитини, яка потребує саме інклюзивної форми освіти, могли легко і швидко влаштувати її до будь-якої школи, що доступна територіально і відповідає сучасним вимогам для навчання дітей з особливими фізичними й розумовими потребами», - зазначила Марина Порошенко.

Вона також зауважила, що цього року науково-педагогічний експеримент із розвитку інклюзивного освітнього середовища, який наразі діє в Запорізькій області, буде поширено ще на дві-три області. За її словами, уже 1 вересня значно зросте кількість учнів з особливими потребами у загальноосвітніх школах.

При цьому дружина Президента висловила переконання, що інклюзивна освіта «допомагає дійсно створювати сучасне суспільство, яке є базою для щасливого майбутнього дітей».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-