МЗС України відкрило гарячу лінію через теракт у Стамбулі

МЗС України відкрило гарячу лінію через теракт у Стамбулі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України відкрило гарячу лінію в зв'язку зі стріляниною у Стамбулі.

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України у Facebook.

"У зв’язку з трагічними подіями, які відбулися в нічному клубі "Reina" м. Стамбул 01.01.2017р., МЗС України відкриває додаткову гарячу лінію – (044) 238 17 77. Гаряча лінія також працює в Генеральному консульстві України в Стамбулі - +905306125577", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, у МЗС просять громадян надсилати звернення та інформацію на електронну адресу ГКУ gc_tr@mfa.gov.ua та сторінку Генконсульства у Facebook.

Раніше генеральний консул України в Стамбулі Василь Боднар повідомив, що Генконсульство з'ясовує наявність серед жертв і постраждалих в результаті стрілянини в нічному клубі українців.

Як повідомлялося, за інформацією міністра внутрішніх справ Туреччини Сулеймана Сойлу, внаслідок терористичного нападу на нічний клуб в Стамбулі загинуло щонайменше 39 осіб, з них 16 ідентифіковані як іноземні громадяни. Поранено 69 осіб. 

У Стамбулі о 1.15 ночі стався напад під час святкування Нового року відвідувачами одного з найпрестижніших нічних клубів, розташованого на самому березі Босфору. В клубі на момент нападу перебувало кількасот осіб.

Зловмисник, одягнений Санта-Клаусом, вбив поліцейського на вході і, увійшовши до клубу, відкрив безладний вогонь з автомата Калашникова. Люди рятувалися, кидаючись у воду.

Деякий час поліція не знала точної кількості нападників і готувалася до штурму. На 6 ранку надійшло повідомлення про ліквідацію вбивці, він був один.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-