Сюмар вступилася за «1+1»

Сюмар вступилася за «1+1»

Документ
Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар звернулася до голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка з проханням надати інформацію, чому відбулася затримка з видачею ліцензії телеканалу «1+1».

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook

"Прошу Вас надати інформацію, чому відбулася затримка з видачею рахунку на сплату ліцензійного збору телеканалу 1+1 за продовження та переоформлення ліцензії на аналогове мовлення та коли Національна рада планує передати ліцензію каналу, аби його мовлення відбувалося у відповідності до вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення", - йдеться у зверненні, фото якого розміщено на сторінці Facebook.

Сюмар наголосила, що журналісти цього каналу зробили надзвичайно багато для утвердження проукраїнської позиції.

"Жодних претензій по їх контенту в регулятора не було. Відповідно, канал має отримати ліцензію на аналогове мовлення, як за це проголосувала Нацрада, і продовжувати мовлення. Будь-які спроби бюрократично "підвісити" можливість мовлення будуть сприйматися як наступ на свободу слова та спроба переділити медіа-ринок", - підкреслила вона.

Як повідомляв Укрінформ, редакція телеканалу "1+1", кінцевим бенефіциарним власником якого є український бізнесмен Ігор Коломойський, заявила у четвер, що їх намагаються позбавити ліцензії на мовлення. На телеканалі уточнили, що, за інформацією з "надійних джерел", Адміністрація Президента намагається вплинути на ухвалення рішень Національною радою і передати контроль над каналом "в інші руки".

У свою чергу голова Національної ради з телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко повідомив, що ліцензія на аналогове мовлення телеканалу "1+1" продовжена ще 15 грудня, однак відповідний бланк видається в останній день дії ліцензії, що закінчується, тобто саме 29 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-