Голова Нацради пояснив, що насправді з ліцензією телеканалу

Голова Нацради пояснив, що насправді з ліцензією телеканалу "1+1"

Укрінформ
Ліцензія на аналогове мовлення телеканалу "1+1" насправді продовжена.

Про це заявив в коментарі виданню "ГОРДОН" голова Національної ради з телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко. 

"Насправді ліцензія продовжена, а мова йде про бланк, якого ми не маємо права видавати раніше, ніж сьогодні. Тому, напевно, дмуть на воду. Просто вони поспішили..." – повідомив голова Нацради.

За його словами, ліцензія для "1+1" була продовжена ще 15 грудня.

"15 числа ми продовжили ліцензію. Потім відбулися події в ПриватБанку. Ми затребували у них (у телеканалу "1+1". – Ред.) документи про те, чи не змінився у них власник на каналі "1+1", тому що можна вигадувати все що завгодно. Вони показують нам папери, говорять: "Ми вам передамо". Ми чекаємо ці папери, тому що час є, ліцензія ця продовжена, а питання в тому, щоб видати сам бланк, тому що в законі написано, що бланк видається не раніше останнього дня дії старої ліцензії, тобто 29 числа", – зазначив Артеменко.

Мова про припинення мовлення для телеканалу "1+1" не йде, запевняє голова Нацради.

"Мовлення йде, ніяких розмов про те, щоб припинити мовлення, немає", – підкреслив він.

Відповідаючи на запитання про тиск на "1+1", Артеменко заявив, що тиск постійно чиниться на нього з боку українців.

"Тиск на мене є завжди з боку людей. Якщо раптом міняється власник каналу і гроші з каналу відводяться, то з мене питають і 45 млн українців, і 20 млн вкладників ПриватБанку... Я завжди кажу, що коли блокуєш російські канали, то велика частина країни говорить: "Навіщо ви заборонили якісний російський контент?". Коли не блокуєш, говорять: "Ви обслуговуєте інтереси Путіна", - зазначив Артеменко.

Сьогодні редакція телеканалу "1+1" заявила, що їх намагаються позбавити ліцензії на мовлення. Про це йдетьмя в опублікованому на сайті "1+1" зверненні керівництва засобу масової інформації до Президента Петра Порошенка, спікера парламенту Андрія Парубія і Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

На телеканалі уточнили, що, за інформацією з "надійних джерел", Адміністрація Президента намагається вплинути на ухвалення рішень Національною радою і передати контроль над каналом "в інші руки".

Як наголошується на сайті телеканалу, кінцевим бенефіциарним власником "1+1" є український бізнесмен Ігор Коломойський. Він володіє 52,84% акцій телеканалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-