Шимків назвав реформи-лідери симпатій українців

Шимків назвав реформи-лідери симпатій українців

Укрінформ
До найбільш динамічних реформ за показником сприйняття населенням належать реформа закупівель, децентралізація, антикорупційна і реформа національної безпеки та оборони.

Про це на прес-брифінгу в Укрінформі на тему: "Сприйняття реформ: підсумки першого року моніторингу" заявив секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків.

"До найбільш динамічних реформ, де ми бачимо динаміку сприйняття людей, належать реформа закупівель, децентралізація, антикорупція і реформа національної безпеки та оборони", - сказав Шимків.

Він пояснив, що проектний підхід управління реформами передбачає використання різних інструментів. Зокрема, для кожної реформи розроблялися паспорт, який описує її суть та очікувані результати, карти показників, які дозволяють моніторити план виконання кожної реформи, та відбувалось онлайн відслідковування сприйняття реформ населенням.

"Це дуже важливо, тому що дозволяє нам проаналізувати питання довіри до тієї чи іншої інституції, тієї чи іншої реформи, тому що є певний рух щодо виконання плану по впровадженню реформи, а далі є сприйняття, як на це реагує суспільство", - підкреслив секретар Нацради реформ.

У цьому контексті він розповів, що завдяки електронному декларуванню, діяльності Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) тощо з 1 вересня відбулось різке зростання сприйняття населенням або поінформованості щодо антикорупційної реформи.

Активна динаміка сприйняття населенням спостерігається також у освітній реформі, що стало результатом ухвалення закону про професійну освіту та впровадження закону про вищу освіту.

Позитивною є також динаміка сприйняття по реформі охорони здоров'я та судової системи, але вони наразі є "не досить публічними", констатував Шимків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-