Лещенко не отримував повістку в суд - адвокат

Лещенко не отримував повістку в суд - адвокат

Укрінформ
Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко не отримував повістку на судове засідання щодо справи притягнення його до адміністративної відповідальності.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі депутата з посиланням на адвоката Дмитра Гненного (адвокатське об'єднання «Капітал»).

«Станом на 12 грудня Сергієм Лещенком не отримано повістку на судове засідання, а також він не ознайомлений з протоколом НАЗК. Досі залишається невідомим, на підставі чого НАЗК було встановлено правопорушення», - зазначив адвокат.

За його словами, Національне агентство з питань запобігання корупції не повідомило про факт складання протоколу за місцем проживання депутата.

«Жодного листа на адресу реєстрації депутата не надходило. Всі листи надавалися адвокату», - підкреслив Гненний.

До того ж, у Фейсбуці Гненний пише про порушення закону з боку Національного агентства з питань запобігання корупції при складанні протоколу про адміністративне правопорушення за ст. 172-5 КУпАП щодо Лещенка: "Порушення порядку повідомлення про наявність протоколу. НАЗК, в порушення норм КУпАП, не повідомило про факт складання протоколу за місцем проживання. Жодного листа на адресу реєстрації депутата НЕ надходило. Всі листи надавались адвокату".

Він також заявляє про порушення порядку ознайомлення з протоколом, адже, як пише адвокат, "НАЗК, в порушення ст. 256 КУпАП, не надало можливості депутату ознайомитись з протоколом, дати пояснення щодо суті справи, надати докази на спростування звинувачень. В жодному повідомленні НАЗК не дотримано розумних строків можливості прибуття депутата в НАЗК та не враховано неможливість прибуття депутата в зазначений час", порушення права на ознайомлення з матеріалами справи – "НАЗК, в порушення ст.268 КУпАП, 271 КУпАП, відмовлено в задоволенні клопотань адвоката про ознайомлення з матеріалами справи".

Водночас на офіційному веб-порталі «Судова влада України» опублікована інформація про те, що судове засідання по справі Лещенка призначена на 29 грудня 2016 року в Печерському районному суді міста Києва. Адреса: м. Київ, Хрестовий провулок, 4.

Як повідомляв Укрінформ, Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратні метри у новобудові в центрі Києва у вересні 2016 року. Він пояснив, що купив квартиру на свої заощадження й позичені гроші.

19 вересня керівник НАБУ Артем Ситник за результатами перевірки повідомив, що в купівлі Лещенком квартири є ознаки адміністративного правопорушення, яке полягає у взятті безвідсоткової позики в керівника "Української правди" Олени Притули.

Національне агентство з питань запобігання корупції завершило розпочату 20 вересня перевірку стосовно Лещенка щодо наявності ознак порушення, передбаченого ст. 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Процедуру ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення було розпочато 30 листопада.

Минулого тижня уповноважений НАЗК Андрій Козловський намагався вручити Сергію Лещенку в кулуарах Верховної Ради протокол про адміністративне порушення.

Печерський районний суд Києва призначив на 29 грудня 2016 року засідання щодо справи про притягнення до адміністративної відповідальності народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Сергія Лещенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-