Геращенко: РФ стала країною-монстром, її поведінка вже мало кого дивує

Геращенко: РФ стала країною-монстром, її поведінка вже мало кого дивує

Укрінформ
Спокійне ставлення цивілізованого світу до незаконного утримування заручників на окупованих територіях та спроби пом'якшити санкції з боку країн, для яких права людини - це базові цінності, не може не дивувати.

Про це у Фейсбуці написала уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

"Сьогодні - Міжнародний день прав людини, встановлений ООН в далекому 1950 році. В цей день я думаю про заручників, яких незаконно утримують на окупованих територіях. В порушення всіх конвенцій ООН і РЄ. Ці люди не мають права на дзвінок рідним, їм раз за півроку дозволили передати листи", - написала Геращенко.

Вона наголосила на тому, що РФ стала "країною - монстром, міжнародним ізгоєм", що перекреслює всі норми міжнародного права, порушує права людини в окупованому Криму, знущаючись над кримськими татарами, порушує права людини на окупованому Донбасі, блокує всі резолюціі ООН і ОБСЄ, ПАРЄ та інших організацій, які засуджують ці порушення.

 "І поведінка Росії вже мало кого дивує.... Але дивує спокійне ставлення до цього цивілізованого світу, спроби пом'якшити санкції з боку країн, для яких права людини - це базові цінності", - написала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-