Волонтери запустили онлайн-проект з військової підготовки

Волонтери запустили онлайн-проект з військової підготовки

Укрінформ
Активісти запустили безкоштовні, україномовні онлайн-навчання за різними військовими спеціальностями, від балістики до основ партизанської війни з метою якісної підготовки широкого загалу українців до викликів, які висуває війна чи гібридна агресія. Куратором проекту став 42-річний український IT-фахівець Василь Корсун. 

Інформація про доступні курси та лекторів розміщена на офіційному сайті "Вишкіл".

"Вишкіл" стане в нагоді тим, хто ще тільки збирається до лав Збройних сил України, вже служить у них солдатом чи офіцером, а також усім відповідальним громадянам, що бажають жити в суспільстві, яке завжди спроможне себе захистити", - зазначається на сайті.

За інформацією організаторів, онлайн-навчання "Вишкіл" дає тільки теоретичні знання, закріпити навички на практиці можна або в українській армії, або у працюючих на комерційній основі приватних інструкторів. Проте отримані навички по ряду дисциплін будуть в нагоді не лише тим, хто збирається до лав ЗСУ, а й цивільним особам. Наприклад, знання з тактичної медицини можуть стати в нагоді в ситуації теракту, аварії.

Наразі на платформі доступний пробний курс балістики, перші уроки з курсів військової топографії, бійця-рятувальника та бойового виживання. У роботі - курс із бойового стресу та партизанського опору. Робляться напрацювання з аеророзвідки, вогневої підготовки, корегування вогню та тактичної медицини.

Як зазначається на сайті, партнерами проекту виступили Проектний офіс реформ Міністерства оборони України, Сили спеціальних операцій ЗС України, Центр спеціальної тактичної підготовки "Білий вовк" тощо.

Проект створено військовослужбовцями Сил спеціальних операцій та волонтерами на безоплатній основі. Він містить серію навчальних відеокурсів за різноманітною військовою тематикою - від снайперської тактики до психологічної підготовки бійця. Курсанти платформи "Вишкіл" мають можливість не тільки вивчати матеріал, але й пройти інтерактивні тести. Система пам'ятає кожного курсанта, його пройдені курси та результати тестів. Технічно платформа може працювати з будь-якою кількістю бажаючих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-