У Мін'юсті пояcнили, навіщо реформувати Виконавчу службу

У Мін'юсті пояcнили, навіщо реформувати Виконавчу службу

Укрінформ
Зміни, які нині запроваджуються Міністерством юстиції України у сфері примусового виконання судових та інших рішень, є невід’ємною частиною судової реформи.

Про це заявив заступник міністра юстиції Сергій Шкляр у ході конференції “Місце приватного виконавця у системі виконання судових рішень” у Харкові, повідомляє прес-служба Мін’юсту

“Незадовільний стан виконання судових рішень є основною причиною реформи. Більше того, реформа Виконавчої служби є невід'ємною частиною судової реформи, яку Президент України визначив як пріоритетну для країни”, - сказав Шкляр.

На його переконання, ретельне вивчення іноземного досвіду дає підстави стверджувати, що приватні виконавці є дієвим та ефективним механізмом для повного та своєчасного виконання рішень. Запровадження цього інституту дасть можливість створити умови для конкуренції і запровадити ефективний механізм мотивації праці державних та приватних виконавців, розвантажити Державну виконавчу службу, збільшити надходження до бюджету, створити нові робочі місця та забезпечити реальне виконання рішень у розумні строки.

“Ми очікуємо від реформи позитивних змін. Я не розглядаю питання повороту назад або того, що реформа може не відбутися”, - наголосив Шкляр.

Він також поінформував присутніх, що Міністерство юстиції вже затвердило порядок доступу до професії приватного виконавця. Він включає в себе навчання, стажування, складання іспиту та отримання посвідчення приватного виконавця.

“Міністерство юстиції за законом забезпечує освітою охочих стати приватними виконавцями. Тому для навчання було обрано Інститут права і післядипломної освіти Міністерства юстиції України. Незабаром на сайті Мін’юсту з’явиться оголошення про навчання, де буде прописано, як і куди подавати заявки. Усе відбуватиметься відкрито і прозоро. На першому етапі одночасно навчатимуться 3 групи по 70 осіб, тобто 210 людей в місяць. Зараз із залученням експертів розробляються питання для іспиту. Переконаний, що перші групи розпочнуть навчання найпізніше на початку січня”, - підсумував заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-