Важливо поширювати інформацію про Голодомор – тіньовий міністр оборони Канади

Важливо поширювати інформацію про Голодомор – тіньовий міністр оборони Канади

Укрінформ
Необхідно всіляко поширювати знання про Голодомор в Україні, аби убезпечити майбутні покоління від повторення подібного жахіття.

Таку думку висловив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан з нагоди Дня пам’яті жертв Голодоморів в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Життєво важливо пам'ятати та підвищувати обізнаність стосовно Голодомору не лише для вшанування жертв та постраждалих, але й для того, аби убезпечити майбутні покоління від повторення подібних злочинів», - сказав Безан.

Він зазначив, що Голодомор став спробою безжального комуністичного режиму покласти край прагненням українців до набуття вільної та незалежної держави. «Цей страхітливий акт геноциду, який стався у 1932 та 1933 роках, перетворив житницю Європи на спустошену безплідну землю, сповнену страждань», - наголосив депутат.

При цьому він підкреслив, що боротьба українців триває й донині. «Канада гордо підтримує українців на їх шляху до побудови світлого майбутнього для дітей та онуків. Нині територіальному суверенітету України знову загрожує авторитарний російський лідер - Володимир Путін та російські війська незаконно анексували Крим та продовжують збройну агресію на сході України», - заявив тіньовий міністр.

Він закликав усіх канадців взяти участь у численних заходах, приурочених до роковин Голодомору, згадати полеглих та вшанувати хоробрість жертв. «Вічна їм пам'ять», - сказав Безан.

Як повідомлялося, саме Джеймс Безан став автором законопроекту, завдяки якому Канада першою серед усіх держав визнала Голодомор актом геноциду українців ще у 2008 році.

За оцінками Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. Птухи НАН України, демографічні втрати України внаслідок Голодомору в 1932—1933 роках становлять близько 4,5 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-