В Одесі вшанували пам'ять жертв голодоморів

В Одесі вшанували пам'ять жертв голодоморів

Укрінформ
Скорботною церемонією покладання квітів і композицій з житніх і пшеничних колосків до Пам'ятного знака жертвам Голодомору 1932-1933 років розпочали сьогодні керівники Одеси та області, представники духовенства і громадськості вшанування пам'яті жертв геноциду українців, організованого московською тоталітарною владою.

На Лідерсовський бульвар Одеси, де було призупинено рух транспорту, у суботу прийшли  перший заступник голови Одеської облради Олег Радковський, віце-мер Одеси Павло Вугельман. секретар Одесько-Балтської єпархії УПЦ Київського патріархату архімандрит Микита, представники силових структур та громадськості, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Архімандрит Микита закликав присутніх на скорботній акції одеситів помолитися й запалити сьогодні свічки в пам'ять про душі невинно убієнних українців - жертв Голодомору також на Соборній площі, де о 16 год. відбудеться скорботний мітинг-реквієм, який розпочнеться з хвилини мовчання та акції патріотичної громадськості Одеси "Запали свічку пам'яті".

На Соборній площі учасники жалобного заходу виклали великий хрест із запалених свічок, а священники УПЦ КП відслужили молебен.

"В останню суботу листопада українці вшановують пам'ять близько 10 мільйонів предків, які загинули в результаті спланованого радянською владою голоду в 1932-1933 роках. Мусимо взяти з цього урок, щоб подібне більше не повторилася", - сказав голова міського осередку ВО "Свобода" Сергій Солтасюк.

Промовці на мітингу-реквіємі також закликали дбати про розвиток української культури, берегти й примножувати європейські цінності.

На Соборній площі було розгорнуто пересувну виставку документальних фотографій та матеріалів "Вони знищували українців голодом - людожери ХХ століття", на яких зображені комуністичні бонзи, які організували геноцид на українській землі.

Фото: Panoramio

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-