Джемілєв каже, що одразу відправить сина на лікування

Джемілєв каже, що одразу відправить сина на лікування

Укрінформ
Лідер кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв планує відправити свого сина Хайсера на лікування, як тільки його привезуть з Росії до Києва.

Про це лідер кримськотатарського народу розповів у коментарі "Крым.Реалии".

«Відразу відправлю сина на лікування. Стільки часу сидів в ізоляторі, здоров'я підірване», – сказав Джемілєв.

За словами лідера кримських татар, Хайсера Джемілєва привезуть до України машиною.

«Прибудуть вони десь під ранок 26 листопада. На території Росії звільненого супроводжує консул України в Ростовській області, пізніше дорогою до них має приєднатися генконсул України в Росії. Так сказала моя дружина Сафінар», – повідомив Джемілєв.

Як повідомлялося, сьогодні Хайсер Джемілєв вийшов на свободу після того, як 24 листопада Астраханський суд відмінив рішення про встановлення адміністративного нагляду відносно нього.

У 2013 році він вистрілив з батьківської рушниці в знайомого своєї сім'ї Февзі Едемова і убив його. Дніпровський райсуд Києва в квітні 2015 року визначив йому міру покарання у вигляді 3 років і 8 місяців позбавлення волі.

Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати цю справу знову. Сина лідера кримських татар вивезли з сімферопольського СІЗО до Росії, в Краснодарський край, де краєвий суд визначив для Хайсера Джемілєва термін ув'язнення в 5 років. Верховний суд Російської Федерації скоротив цей термін на півтора року.

У липні 2015 року Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) виніс ухвалу у справі Хайсера Джемілєва, ухваливши рішення звільнити його з СІЗО, а також зобов'язав Російську Федерацію не робити яких-небудь дій, які можуть нашкодити його здоров'ю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-