В окупованому Донецьку зникла знімальна група телеканалу

В окупованому Донецьку зникла знімальна група телеканалу "Дождь""

Укрінформ
В окупованому РФ Донецьку сьогодні зникла знімальна група російського телеканалу "Дождь".

Про зникнення своїх співробітників повідомляє телеканал.

"Кореспонденти "Дождя" Сергій Єрженков і Василь Полонський перестали виходити на зв'язок. Перед зникненням Полонський встиг повідомити редакції, що знімальна група затримана Міністерством державної безпеки самопроголошеної Донецької народної республіки", - йдеться в повідомленні.

Коли телеканал звернувся на гарячу лінію так званого МДБ, там повідомили, що в п'ятницю арештів відомство не проводило.

Як уточнюється в повідомленні, знімальна група "Дождя" отримала акредитацію для роботи в Донецьку як в СБ України, так і в "міністерстві інформації "ДНР". Кордон "ДНР" журналісти пройшли в четвер з території України. На території "ДНР" журналісти "Дождя" планували зняти серію сюжетів для ефіру і сайту телеканалу. В четвер вони записали інтерв'ю з колишнім секретарем так званої "ради безпеки "ДНР" Олександром Ходаковським.

Сам Ходаковський заявив "Дождю", що "здогадується, що журналістів затримали для профілактичної розмови, оскільки прес-секретар Захарченко перевищила свої повноваження і дала акредитацію журналістам "Дождя" без відома самого Захарченко". Олена Алексєєва, помічниця Захарченка, запевняє, що не знає про затримання журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-