Столичних поліцейських до Євробачення навчать англійської

Столичних поліцейських до Євробачення навчать англійської

Укрінформ
У Києві стартував проект "Англійська мова для патрульної поліції", у рамках якого безкоштовний курс англійської мови за найкращими міжнародними стандартами пройдуть 600 патрульних поліцейських, які працюють у центральних районах Києва.

Про це у вівторок під час офіційного запуску цього проекту в управлінні патрульної поліції в місті Києві заявила посол Великої Британії в Україні Джудіф Гоф, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей проект є внеском у розвиток надійної та ефективної поліції української столиці. Його мета - зробити Київ більш безпечним для кожного іноземного туриста, гостя та інвестора. Ваше перше велике випробування буде Євробачення, коли до Києва завітає публіка з усього світу", - сказала вона.

За словами Гоф, цей проект створений Британською Радою в Україні, яка також втілить його у життя. Зокрема, до проекту залучено 14 викладачів Британської Ради, які викладатимуть англійську для 600 столичних патрульних поліцейських протягом наступних семи місяців.

Посол США в Україні Марі Йованович наголосила, що цей проект спрямований на істотне поліпшення рівня володіння англійською мовою українських поліцейських, що допоможе їм більш впевнено користуватись мовою під час спілкування з іноземними громадянами.

"Сподіваюсь, що кожна людина, яка завітає до нашої держави отримає комунікацію і той сервіс від поліцейського, якого потребує. Щоб кожен відчував, що він захищений на території нашої держави і, що його розуміють", - підкреслив тимчасово виконуючий обов'язки голови Нацполіції України Вадим Троян.

У свою чергу мер міста Києва Віталій Кличко зазначив, що реалізація цього проекту стане черговим кроком в реалізації планів зробити українську столицю тим містом, в якому б кожна людина, в тому числі кожен іноземець, відчували себе комфортно і в безпеці. Він нагадав, що минулого року місто відвідали 1,5 мільйона туристів. За словами Кличка, в наступному році Київ очікує на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2017", на чемпіонат світу з хокею, а через рік на фінал Ліги чемпіонів з футболу.

"Ми робимо все, щоб Київ був гостинним для кожного хто приїжджає до нас і хто живе в нашому місті. І нова поліція, яка володітиме іноземними мовами це дуже добре...Впевнений в тому, що кожен хто приїде в наше місто буде розповідати про те, яке красиве наше місто і, які гарні в ньому поліцейські, які можуть надати сервіс різними мовами", - наголосив він.

Кличко також повідомив, що подібні проекти з вивчення англійської мови вже реалізуються в Держприкордонній службі України і в службі 102.

Проект "Англійська мова для патрульної поліції" фінансує Британська Рада спільно з посольством США в Україні за координаційної та комунікаційної підтримки громадської організації Capital English. Партнери проекту - Нацполіція України та Київська міська державна адміністрація. Ініціатива реалізується до літа 2017 року. Патрульні поліцейські вивчатимуть англійську в обладнаних класах в Управлінні патрульної поліції Києва у вільний від служби час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-