Українська комісія ЮНЕСКО відкрила офіційну сторінку у Facebook

Українська комісія ЮНЕСКО відкрила офіційну сторінку у Facebook

Укрінформ
Національна комісія України з питань ЮНЕСКО сьогодні відкрила свою офіційну сторінку у Facebook.

Про це Укрінформу повідомили у секретаріаті Національної комісії у справах ЮНЕСКО.

"Дата відкриття нового медіаресурсу – невипадкова. 16 листопада 1945 року вважається днем заснування Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки та культури - ЮНЕСКО (UNESCO). Саме в цей день, 71 рік тому, у Лондоні був прийнятий Статут цієї спеціалізованої установи ООН, покликаної сприяти зміцненню миру і безпеки шляхом розширення співробітництва народів у галузі освіти, науки і культури", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, мета нової Facebook сторінки – розповідати про участь України у діяльності ЮНЕСКО, про наукову та освітню міжнародну співпрацю, а також цікаві факти про культурну та історичну спадщину нашої країни. Українські користувачі Facebook зможуть дізнатися більше про ЮНЕСКО, про нові міжнародні ініціативи у сфері науки, освіти та культури, а також про захист свободи слова на міжнародному рівні.

?Як зазначається, сторінка сприятиме реалізації актуальних завдань української дипломатії. На обкладинці нової сторінки розміщено фотографію культурно-архітектурної перлини України – стародавнього міста Херсонес Таврійського. Цей один з найдавніших об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Україні (заснований у V ст. до н.е.), який сьогодні позбавлений належного захисту через незаконну окупацію Криму Росією у березні 2014 року.

Україна є членом ЮНЕСКО з 12 травня 1954 року. Національна комісія України з питань ЮНЕСКО створена 26 березня 1996 року як постійно діючий міжвідомчий орган при Міністерстві закордонних справ України, метою якого є забезпечення участі України в діяльності ЮНЕСКО.

До складу Нацкомісії входять представники Міністерства закордонних справ, Міністерства культури, Міністерства освіти та науки, Міністерства молоді та спорту, Академії наук, Національного олімпійського комітету, освітніх та наукових закладів, міських рад, біосферних та історико-архітектурних заповідників, засобів масової інформації та релігійних організацій. Головою Нацкомісії є заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця.

Україна також має Постійне представництво при ЮНЕСКО, що функціонує в Парижі з 1962 року та яке очолює посол України у Франції Олег Шамшур.

Знайти сторінку Нацкомісії з питань ЮНЕСКО можна за адресою: https://www.facebook.com/ukraine.unesco.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-