Справу на півмільярда проти директора запорізького заводу передали до суду

Справу на півмільярда проти директора запорізького заводу передали до суду

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Печерського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно директора ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» за обвинуваченням у розтраті в особливо великих розмірах.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Встановлено, що керівником ТОВ «ЗТМК» (51% статутного фонду належить державі в особі Фонду державного майна України) протягом 2013-2015 років вчинено перерахування частини грошових коштів товариства, залучених від інвестора - кіпрської компанії «Толексіс Трейдінг Лімітед» - на модернізацію виробництва, впровадження передових технологій і устаткування, за нецільовим призначенням, а саме на надання поворотної фінансової допомоги попередньому балансоутримувачу цілісного майнового комплексу комбінату - ДП «ЗТМК», яке перебувало в процесі ліквідації, а також для проведення оплати третім особам як поручителям по заборгованості ДП «ЗТМК» на загальну суму 492 млн грн», - зазначили у відомстві.

У САП поінформували, що підозрюваний після сплати застави з 27 вересня був звільнений з-під варти та впродовж майже двох місяців перебуває на волі. 

«Водночас, у разі отримання нових даних про існування ризиків ухилення підозрюваного від участі в судовому розгляді, прокуратура реалізовуватиме свої повноваження щодо ініціювання зміни судом розміру застави або надання дозволу на повторне взяття під варту», - наголосили у відомстві.

Наразі досудове розслідування триває, вживаються заходи цивільно-правового характеру для повернення ТОВ «ЗТМК» у власність держави, наголосили у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-