У вихідні в Україні пройдуть Дні науки

У вихідні в Україні пройдуть Дні науки

Укрінформ
У суботу та неділю у семи містах України освітні, науково-дослідні установи, музеї відчинять свої двері для всіх охочих ознайомитися із сучасними трендами в науці та досягненнями українських учених.

Про це повідомляється на сайті проекту "Дні науки".

"В рамках заходу “Днів науки 2016” протягом 12-13 листопада 2016 року у кількох містах України будуть проведені науково-популярні лекції, демонстрації, екскурсії та майстер-класи", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Києві науково-популярні лекції прочитають біологи, генетики, фізики, економісти, екологи, лікарі та культурологи. Заходи відбудуться 12-13 листопада в Інституті молекулярної біології і генетики, Національному університеті "Києво-Могилянська академія", на Фізичному факультеті Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка та в Інституті клітинної біології та генетичної інженерії.

У Каневі 12-13 листопада в приміщенні Міського будинку культури співробітники Канівського природного заповідника розкажуть, які економічні, енергетичні та безпекові вигоди може отримати людство від збереження довкілля, а також прочитають лекцїї про тваринний та рослинний світ.

У Харкові 12 листопада  у клубі "Шостий Кут" відбудеться лекція за участю працівників Інституту радіофізики та електроніки НАН України про Великий адронний коллайдер та CERN, де проводиться наймасштабніше світове дослідження.

У Житомирському державному університеті ім. Івана Франка 13 листопада за участю вчених Інституту ядерних досліджень пройдуть лекції з фізики елементарних частинок та астрофізики.

Львівський національний медичний універстет запланував 12 листопада цикл лекцій, присвячених біології рослин, які прочитають фахівці біологічного факультету. Пройдуть також лекції, на яких популярно розкажуть про хірургію, роботу м'язів людського тіла та секрети роботи мозку.

На базі Івано-Франківського національного технічного університету  нафти і газу 12 листопада пройдуть науково-популярні лекції щодо енергозбереження та енергоефективності. Також викладачі та студенти старших курсів Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника проведуть низку дослідів та експериментів з біології, мікробіології та хімії.

В Одесі 12 листопада в Центрі підтримки соціальних ініціатив "Імпакт Хаб" учені Українського наукового центру екології моря, Інституту загальної та неорганічної хімії НАН України, Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова розкажуть про таємниці моря та найновіші досягнення у фармакогенетиці.

Відвідування всіх заходів у рамках Днів науки безкоштовне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-