Кращим юним науковцям вручили президентські стипендії

Кращим юним науковцям вручили президентські стипендії

Укрінформ
Система Малої академії наук, через яку молодь долучається до науково-дослідної роботи, має отримати підтримку держави.

Про це міністр освіти та науки Лілія Гриневич заявила у четвер під час вручення відзнак переможцям учнівських олімпіад та конкурсів Малої академії наук, які отримали стипендії Президента України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для нас важливо підтримати систему МАН, ця система перевірена і довела свою ефективність і охоплює десятки тисяч дітей по Україні. Тому для нас важливо не знижувати, а збільшувати фінансування Малої академії наук", - сказала Гриневич.

Вона зазначила, що досвід МАН із залучення учнів та молоді до науково-дослідної діяльності є унікальним, і зараз зацікавленість у ньому висловлюють у багатьох країнах Європи.

Гриневич закликала молодь не зупинятися на досягнутому та наголосила на важливості відновлення наукового потенціалу України.

Міністр зазначила, що зараз важливою є не тільки підтримка талановитих дітей з боку держави, та надання їм можливості подальшого розвитку своїх здібностей. Важлива також увага бізнесу до результатів науково-технічних розробок українських науковців. Тим більше, що багато робіт молодих дослідників отримують патенти.

Загалом стипендії Президента України отримали 270 талановитих школярів та студентів. Серед стипендіатів - 150 переможців учнівських олімпіад з різних напрямків та 120 призерів Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН. Деякі учні отримують відзнаку вдруге - 38 дітей, 8 учнів отримали її втретє, троє преміюються вже вчетверте.

Серед винаходів та розробок школярів та студентів - системи захисту вантажів, робот-прибиральник, комп'ютерні програми, редактори блок-схем, досліджень з біології, інженерно-технічних рішення, які використовуються зараз в зоні АТО, зокрема підвісні ноші для швидкої, та бездимна піч.

Кожного місяця стипендіати будуть отримувати по 1243 грн.

Стипендії Президента України вручаються з 2006 року. За цей час їх отримали майже три тисячі школярів і студентів. Виплата нагород здійснюється Міністерством освіти та науки через Малу академію наук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-