Тільки 10% дітей з особливостями розвитку в Україні отримують освіту - Марина Порошенко

Тільки 10% дітей з особливостями розвитку в Україні отримують освіту - Марина Порошенко

Укрінформ
Лише 10% із майже 700 тисяч дітей з особливостями розвитку в Україні на сьогодні отримують освіту.

На цьому наголосила дружина Президента України Марина Порошенко під час конференції у Києві, присвяченої системі інклюзивної освіти.

"В Україні проживає близько 700 тисяч дітей з психічно-фізичними особливостями розвитку, з яких тільки 10 відсотків мають можливість навчатися. І ми можемо собі уявити долю тих дітей, які не потрапили до цих 10 відсотків. На сьогодні ми маємо лише 2720 класів з інклюзивною освітою по всій Україні. Це дуже низькі цифри", - підкреслила Марина Порошенко. 

Водночас вона нагадала, що вже рік команда Благодійного фонду Порошенка системно займається впровадженням інклюзивного середовища в Україні. 

"Разом з Міністерством освіти та науки розпочато трирічний експеримент в Запорізькій області, результати якого будуть запроваджені як дорожня карта по всіх регіонах України для того, щоб розвивати там інклюзивне середовище. Але ми не будемо чекати і втрачати дорогоцінний час, будемо постійно он-лайн ділитися всіма напрацюваннями", - сказала дружина Президента. 

За її словами, сьогоднішня конференція є одним з важливих кроків до вирішення нашої спільної проблеми. 

"Я дякую освітянам столиці за те, що для вас питання інклюзивної освіти є пріоритетом у щоденній праці. Це означає, що всі разом ми працюємо над тим, щоб молодь з інвалідністю отримала шанс на краще майбутнє і повноцінне життя", - зазначила Марина Порошенко. 

Також вона висловила переконання, що подібні зустрічі ведуть до консолідації українського суспільства навколо соціалізації дітей з особливостями розвитку. 

"Спільними зусиллями ми зможемо докорінно змінити ситуацію та допомогти таким дітям реалізувати себе у житті", - підкреслила дружина Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-