УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (26 квітня - 2 травня  2024 року)

УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (26 квітня - 2 травня 2024 року)

Укрінформ
У період з 26 квітня по 2 травня Укрінформ аналізував актуальні події серед яких - аналіз ситуації на фронті, перебіг мобілізації в Україні та чергова річниця аварії на Чорнобильській АЕС. 

Щодня Укрінформ фіксує та аналізує усі події російсько-української війни

Інформація з фронту в останні дні квітня викликала напруженість в українському суспільстві. Росія спішить скористатися “вікном можливостей”, поки вся допомога не прибула в Україну і не розгорнута. Що змінилося у другій половині квітня 2024 року в аналітичному матеріалі “Ворог почав наступ на місяць раніше, ніж планував: нам складно, але не критично”.

Серед тем, що вже тривалий час не втрачають свого резонансу - мобілізація в Україні. Що саме потрібно зробити, щоб припинити протистояння у суспільстві в питанні мобілізації Укрінформ дізнавався у соціолога, “професора з окопів” Федора Шандора та директора Інституту соціології Євгена Головахи.

Щороку 26 квітня Україна та увесь світ згадують аварію на Чорнобильській АЕС. Вона стала стала однією з найбільших техногенних катастроф в історії людства. Повномасштабна російська агресія проти України зробила тему ядерної безпеки актуальною як ніколи. Що пов’язує аварію на ЧАЕС із сьогоденням розбиралися журналісти Укрінформу

Працівники ідеологічного фронту, які просувають ідеї рашизму, є злочинцями на рівні з окупантами. Про це йшлося під час круглого столу в Укрінформі. Організаторами виступили Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки та Український інститут національної пам’яті. Захід було присвячено річниці ухвалення парламентської постанови «Про визначення існуючого в Російській Федерації політичного режиму як рашизму та засудження його ідеологічних засад і суспільних практик як тоталітарних та людоненависницьких». Участь в обговоренні взяли урядовці, народні депутати України, науковці, журналісти, політичні експерти. Детальніше про захід - у матеріалі Укрінформу.

У квітні Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо протидії негативним наслідкам азартних ігор в Інтернеті. Воно передбачає низку нововведень, зокрема, заборону азартних ігор для військових. Чи спрацює це та чи буде ефективним - аналізував Укрінформ.

Експертна місія ОБСЄ підготувала всеохопний звіт щодо масового позбавлення волі Росією українських цивільних осіб.  Документ розглядає усі аспекти свавільного захоплення Росією цивільних українців від початку агресії у 2014 році. Він також констатує наявність “правової чорної діри”, в якій опинилися цивільні бранці Кремля, та пропонує ряд рекомендацій. І хоча документ не має юридично обов’язкової сили, він є “одним із елементів пазла”, і не найменшим, у майбутньому судовому переслідуванні російських злочинців. Журналісти Укрінформу зібрали думки міжнародних експертів щодо цього документу. 

У період з 26 квітня по 2 травня на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 570 новин, 38 публікацій, 9 інтерв’ю та 22 матеріали у рубриці “Експертиза”. 

ТОП-5 матеріалів з найкращими переглядами:

За результатами аналізу YouScan, ТОП-5 матеріалів по найбільшому потенційному охопленню аудиторії:

Загальна кількість посилань за звітний період - 14 124 (попередній тиждень – 14 010).

Share

З 26 квітня по 2 травня на сайті Укрінформу опубліковано ексклюзивні інтерв’ю:

Фото надані Олегом Калашніковим
Фото надані Олегом Калашніковим
Фото надане литовською Державною агенцією CPVA
Фото надане литовською Державною агенцією CPVA

Показники щодо загальної відвідуваності україномовної та іншомовної версій сайту за звітний період — понад 1 млн, переглядів — понад 2,3 млн, кількість взаємодій із сайтом — понад 6 млн.

На Єдиній подієвій стрічці за тиждень випущено 1 662 новини. Редакція оперативної інформації випустила 413 новин (27 з них - ексклюзиви), економічна редакція — 129 (з них 7 - ексклюзиви), регіональна — 387 новини. Повідомлень іноземними мовами за тиждень — 935 (у середньому щодоби - 133 новин). Загалом, журналісти закордонної редакції випустили 266 новин, 3 публікації, 14 відео та 121 фото.  

Загальні показники щодо кількості підписників у соціальних мережах, де представлено агенцію — 525 841, охоплення — понад 5,98 млн.

Фотокореспонденти “Укрінформу” з 26 квітня по 2 травня зробили 102 фоторепортажів, загалом опубліковано - 1 825 фотографій.  

Кількість підписників YouTube-канал UkriformTV за 7 днів зросла на 719. Станом на 1 травня їх - 875 тис. Переглядів відео на YouTube-каналі – 1,3 млн. Це, у середньому, - понад 180 тисяч щодоби. 

ТОП-3 матеріали Укрінформу за переглядами:

Гостею програми “Станція Краматорськ” стала бойова медикиня “Госпітальєрів”  Ірина Цибух - “Чека". В ефірі говорили про роботу на передовій та про дітей у зоні бойових дій, необхідність розроблення державної стратегії пам’яті та про травми війни.

Текстова версія - на сайті Укрінформу.

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів Укрінформу по п'ятницях. 

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Підписуйтесь на розсилку про Укрінформ:

  • вівторок - звіт агентства за тиждень;

  • п'ятниця - наші ексклюзиви.

Більше інформації - у менеджерки з комунікацій Укрінформу Наталії Максименко 0673348619, pr@ukrinform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-