Екс-заступнику голови Нафтогазу оголосять підозру в понеділок

Екс-заступнику голови Нафтогазу оголосять підозру в понеділок

Укрінформ
Колишньому заступнику голови НАК «Нафтогаз України» часів президентства Януковича Олександру Кацубі в понеділок офіційно пред'являть підозру одразу в декількох справах.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, виступаючи в Національній академії прокуратури 22 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Станом на понеділок стане доконаним факт, що ми пред'являємо підозру, оголошуємо офіційні звинувачення пану Кацубі. Причому мова йде не тільки про офіційні звинувачення пану Кацубі на 550 млн грн, розкрадання у 2012 році, як це було на старті, а також у причетності до розкрадання декількох мільярдів гривень у складі організованого злочинного угруповання. Йдеться про 7 млрд грн, які інкримінуються Курченку та членам його організованого угруповання", - сказав Луценко. 

Він додав, що відносно брата Кацуби, який перебуває в Росії, також будуть проведені слідчі дії. 

"Головною військовою прокуратурою завершено досудове розслідування щодо колишнього заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацуби. Нагадаю, що проти іншого Кацуби, брата, який нині перебуває в Москві, ми маємо свої підозри", - додав Луценко. 

Він нагадав, що Кацубі оголошено про завершення досудового розслідування. 

"Підозрюваному вже на цей час оголошено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів досудового розслідування", - нагадав Луценко.

Нагадаємо, екс-заступник голови НАК "Нафтогаз України" Олександр Кацуба затриманий за підозрою у злочинній змові з метою розкрадання державних коштів у особливо великих розмірах. Він підозрюється в участі в період з серпня 2012 року по теперішній час у злочинній організації колишнього президента Віктора Януковича з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також участі в умисному заволодінні шляхом зловживання ним своїм службовим становищем грошовими коштами, належними ПАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» в сумі понад 449,9 млн грн та вчиненні закінченого замаху на заволодіння грошовими коштами цієї компанії в сумі 5,1 млрд грн, а також в складанні і видачі ним завідомо неправдивих офіційних документів, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.15 (замах на злочин), ч.4 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Фото: dt.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-