До рук екс-чиновника Нафтогазу

До рук екс-чиновника Нафтогазу "прилипли" майже півмільярда - ГПУ

Укрінформ
Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування стосовно колишнього заступника голови ПАТ "Національна акціонерна компанія" "Нафтогаз України" Олександра Кацуби за підозрою в участі в умисному заволодінні шляхом зловживання службовим становищем коштами ПАТ "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" на суму понад 400 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ГПУ.

"Головною військовою прокуратурою завершено досудове розслідування щодо колишнього заступника голови "Нафтогазу України" Олександра Кацуби за підозрою в умисній участі в період з серпня 2012 року по теперішній час у злочинній організації Януковича В.Ф. з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також участі в умисному заволодінні шляхом зловживання службовим становищем коштами "Нафтогазу України" в сумі понад 449,9 млн грн та вчиненні закінченого замаху на заволодіння коштами "Нафтогазу" в сумі 5,1 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Кацубу також підозрюють у складанні і видачі ним завідомо неправдивих офіційних документів, тобто за ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального Кодексу України.

"Підозрюваному оголошено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів досудового розслідування", - уточнюється у повідомленні.

Як відомо, 17 червня слідчі ГПУ затримали, а 18 червня суд заарештував Олександра Кацубу на два місяці. В середині серпня суд продовжив його арешт ще на два місяці. 10 жовтня 2016 року Голосіївський районний суд міста Києва продовжив ще на 56 днів утримання його під вартою.

За версією слідства, Кацуба після переходу з "Чорноморнафтогазу" на посаду заступника глави НАК "Нафтогаз" допоміг компанії Сергія Курченка "Газ України 2020" вкрасти у державного холдинга бензину на 500 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-