Прокуратура вручила підозру ділку, що возив на «Антонов» деталі з РФ

Прокуратура вручила підозру ділку, що возив на «Антонов» деталі з РФ

Укрінформ
Київською місцевою прокуратурою № 5 повідомлено про підозру директору одного з столичних підприємств, який через фіктивні фірми поставляв комплектуючі на Державне підприємство «Антонов».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

«У ході розслідування, встановлено, що підприємець вирішив підзаробити за рахунок поставки для авіаційної промисловості гумово - технічних виробів та інших комплектуючих, які не виробляються в Україні, однак перебувають у вільному обігу в Російській Федерації. Реалізуючи свій план, підприємець укладав на території РФ угоди з продавцями, виступаючи при цьому не як службова особа підприємства, а як приватний підприємець. У подальшому без сплати необхідних платежів завозив ці товари в Україну, після чого, використовуючи підроблені документи, постачав комплектуючі за завищеними цінами на державне підприємство «Антонов», - йдеться у повідомленні.

Внаслідок таких дій підприємцю вдалося ухилитися від сплати податків на суму понад 3 млн грн.

Крім того, з метою уникнення кримінальної відповідальності підприємець почав переховувався від слідства, втім його місцезнаходження було встановлене Київською місцевою прокуратурою № 5 та співробітниками слідчого відділу фінансових розслідувань ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 212 КК України.

Вживаються усі необхідні слідчі та процесуальні дії для якнайшвидшого направлення кримінального провадження до суду для розгляду по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-