Під посольством РФ у Києві уночі запустили салют

Під посольством РФ у Києві уночі запустили салют

Укрінформ
У ніч на суботу група невідомих кинула на територію посольства Росії у Києві димову шашку та застосувала салютну установку.

Інцидент стався близько першої години ночі, повідомляє BBC.

У посольстві заявили, що постріли з салютної установки були спрямовані безпосередньо на будівлю дипмісії.

"Завдяки щасливому випадку загоряння не сталося", - сказали дипломати.

Повідомляється, що нападників було близько двадцяти осіб. На банері образливого змісту, який вони розгорнули під час своєї акції, було видно назву радикального націоналістичного угруповання "С14".

На її сторінці у "Вконтакте" повідомляється, що це була "креативна акція протесту проти виборів у Держдуму на території окупованого Криму та дипустановах РФ у Києві, Одесі, Харкові та Львові".

Очевидці кажуть, що акція загалом тривала кілька хвилин.

"Місцева поліція їх (нападників) не затримала", - заявили у посольстві РФ у Києві.

За повідомленням офіційного видання уряду РФ "Российская газета", МЗС Росії перевіряє інформацію про напад невідомих на посольство Росії у Києві.

Київське відділення Нацполіції наразі не прокоментувало інцидент.

Напад стався у переддень недільних виборів до Державної думи Росії.

Нагадаємо, 10 вересня президент Петро Порошенко наказав поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів до Держдуми на території України. Пізніше прес-секретар українського МЗС Мар'яна Беца пояснила, що голосування "неможливе навіть у приміщеннях дипломатичних і консульських служб РФ". Київ заявив, що умовою для проведення голосування в Україні є відмова від виборів в анексованих Криму і Севастополі та виключення кримчан з федеральних списків кандидатів у депутати.

Натомість речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що голосування на виборах до Держдуми в Україні відбудеться попри відмову офіційного Києва допомогти в цьому.

За її словами, дипломатичні установи Росії в Україні є російською територією, тому перешкодити провести там вибори українська влада не може.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-